Voor werkgevers

Werf chemici tegen lage kosten

Werkenindechemie.nl is dé vacaturesite voor chemici. Op Werkenindechemie.nl kunt u als werkgever en/ of intermediair chemie vacatures en/of stages plaatsen. Wij brengen chemici en werkgevers in de chemie bij elkaar in de volgende sectoren: chemie, farmacie, life sciences, food, zorg, energie, maakindustrie, petrochemie, procestechniek en verschillende onderzoeksinstituten.

Feiten

  • 5.000+ bezoekers per maand
  • Gemiddeld 233 unieke views pér vacature
  • Gemiddeld 23 unieke clicks op sollicitatiebutton
  • Tussen 1 en 5 mensen die solliciteren pér vacature
  • 1.000+ abonnees in digitale nieuwsbrief
  • 1.000+ leden in LinkedIn community

Jouw uitdagingen

Kwalitatieve sollicitanten

Onze vacature staat nu ruime tijd open en ik wil het liefst meer kwalitatieve sollicitanten binnenkrijgen zodat ik ruime keus heb.

Latent werkzoekende

Hoe bereik en overtuig ik nu iemand die al een baan heeft? We willen het liefst iemand aantrekken met recente ervaring, maar die hebben allemaal al een baan of opdracht..

Traditionele kanalen

Heb je ook het idee dat sollicitanten misloopt? Schiet je dan wel doelgericht en niet met hagel? Waar zit jouw doelgroep en benut je die kansen al?

Hoge kosten

Ik wil hoge wervingskosten vermijden. Hoe kan ik dit realiseren?

Traditionele wegen

Begint het bij jouw organisatie ook altijd met het volgende?

  • Maximaal 30 minuten vacaturetekst schrijven, misschien oude tekst nog even gebruiken
  • Vacature plaatsen op eigen website

Wat nu als

Je op dit moment misschien wel tientallen relevante chemici niet bereikt omdat jullie bedrijfswebsite niet goed vindbaar is in zoekmachines? Met andere woorden: als iemand rondom jouw vestigingsplaats “laborant vacature” googled, dat jouw organisatie bovenaan staat.

Om extra bereik te realiseren voor onze openstaande vacature(s) worden deze vaak op generieke vacaturesites zoals Nationale Vacaturebank of Monsterboard geplaatst.

Wordt de doelgroep wel bereikt?

Generieke vacaturebanken trekken meestal veel bezoekers aan, maar het percentage mensen met een chemische functie dat zo’n website bezoekt is erg laag. Het aantal views van jouw vacature ligt hoger, maar het aantal clicks en daadwerkelijke sollicitaties kan tegenvallen. Het is hierdoor goed mogelijk dat je (latent) werkzoekenden misloopt die op dit moment werk zoeken.

Om extra bereik te realiseren worden er vaak niché vacaturesites ingeschakeld. Daar komt enkel de juiste doelgroep, toch?

Goede vacaturemarketing is essentieel!

Klopt! De doelgroep is daar zeker te vinden, maar zet de niché vacaturesite daar ook in op regionale marketing pér vacature? Veelal zijn websites gericht op een landelijk algemeen bereik. Dat is niet handig want iemand begint ook wel weer bij een nieuwe werkgever. Op dat moment zal deze persoon niet meer naar een vacaturesite toegaan. Hij heeft immers werk!

Bij Werkenindechemie.nl mis je geen enkele (latent) werkzoekende. We targeten pér vacature namelijk specifiek in Social Media en Google. Niemand kan jouw organisatie dan missen als het ertoe doet!

Plaats je nog wel eens een advertentie in een (regionale) krant of vakblad?

Voer eerst een goed doelgroeponderzoek uit!

Bijna niemand zet meer printmedia in dus je kunt hierin nog weleens uniek zijn. Onderzoek voordat je in print adverteert wel eerst goed waar jouw doelgroep zich bevindt. Met name als jouw doelgroep zich in een hogere leeftijdscategorie bevindt kan dit zeker lonen! Het nadeel van het adverteren in printmedia is dat het erg prijzig is.

Onze eigen wervingsacties hebben niets opgeleverd. We hebben wel zeer snel een chemisch laborant nodig. We kiezen nu vaak voor iets meer zekerheid en gaan contact zoeken met een of meerdere intermediairs.

Alles wel geprobeerd?

Intermediairs kunnen veel betekenen. Ze hebben contacten in diverse sectoren en weten wat er speelt. Het inschakelen van een intermediair is echter vrij duur.

Hebben jullie intern ook wel eens de vraag uitgezet of jullie eigen medewerkers hun netwerk eens willen aanspreken?

Goedzo! Blijf er vooral mee doorgaan!

Iemand die al bij jouw organisatie werkt en toevallig een chemisch technoloog kent kan het allerbeste iemand enthousiasmeren! Wij raden je dan ook aan om hier vooral mee door te gaan.

Vacature vervullen in zes stappen

Wij geloven in persoonlijk contact en weten met wie je zaken doet. Onze adviseurs komen graag langs op locatie om een heldere presentatie te laten zien waarbij we enkele elementen pakken die van toepassing zijn bij jouw organisatie.

Als jij een GO hebt gegeven en we kunnen alles in gang zetten zal er een telefonische intake gaan plaatsvinden van iemand van HR of juist iemand die inhoudelijk veel van de functie af weet (een toekomstig collega of een manager van de afdeling). Het doel van het interview is namelijk om erachter te komen wat de precieze doelgroep is en wie je graag wilt bereiken.

Omdat recruitment marketing het beste werkt als het totaalplaatje klopt zullen onze adviseurs eenmalig adviezen geven over vacatureteksten en wellicht over de indeling of vindbaarheid van de website. Het streven moet zijn om jouw organisatie zo optimaal mogelijk te tonen aan potentials.

Omdat we uitgaan van de werkzoekende zal er op basis van het interview een doelgroep onderzoek plaatsvinden. Onze specialisten van afdeling marketing zullen die verantwoordelijke taak op zich nemen. Dit is de basis van het adverteren, want we kunnen alleen doelgericht en efficiënt advertentie uitingen tonen op basis van het doelgroep onderzoek. Ieder onderzoek neemt circa 2 uur in beslag. Het is echt maatwerk per vacature.

Als we de doelgroep geheel in kaart hebben gebracht gaan we bepalen in welke kanalen we het beste kunnen adverteren om de potentiële nieuwe werknemer(s) te bereiken. In het pakket zilver maken we enkel gebruik van Social Media advertising. Als je kiest voor pakket goud dan zal zowel Google als Social Media onderdeel van het pakket zijn.

Onze adviseurs zullen regelmatig contact opnemen om statistieken te bespreken. Persoonlijk contact vinden wij van groot belang. Naast het persoonlijke contact zullen wij na afloop van de campagne periode een heldere rapportage sturen over het bereik.

Wat levert Projectbanen.nl op?

Goed vindbaar

Binnen één dag word jouw vacature vindbaar voor relevante mensen. Na het korte interview weten wij precies waar je naar op zoek bent. We helpen bij het gericht schieten.

Juiste sollicitanten

Door het zeer specifieke en relevante bereik dat Werkenindechemie.nl via Social media en Google weet te realiseren weet je zeker dat iedere chemicus in de buurt jouw vacature meerdere keren te zien krijgt. Gevolg: toename van kwalitatieve sollicitaties!

Tijdsbesparing

Het enige dat je bij ons hoeft te doen is het uploaden van jouw vacature(s) en het verstrekken van informatie in het interview. Als je kiest voor zilver dan neemt het 20 minuten in beslag en als goud het beste aansluit duur het maximaal 1.5 uur.

Kostenbesparend

Profiteer mee van onze specifieke, regionale en landelijke marketing activiteiten en reduceer wervingskosten. Met onze methode weten we het aantal kwalitatieve sollicitaties te verhogen. Iemand aannemen n.a.v onze acties is dus heel aannemelijk!

Targeten

Met moderne middelen kunnen we de juiste mensen targeten binnen een bepaalde regio. Zo krijgt iedereen die binnen een afgesproken straal woont jouw vacature(s) te zien.

Onze diensten

Standaard vacature
199
90 dagen online
Bedrijfslogo bij de vacature
Bedrijfsprofiel in de bedrijvenlijst
Doorplaatsing op partnerwebsite
Vacaturecheck en plaatsingservice
Plaats nu!
Recruitment Campagne
950
90 dagen topvacature op Werkenindechemie.nl (t.w.v. €300,-)
Bedrijfslogo bij de vacature
Bedrijfsprofiel in de bedrijvenlijst
Doorplaatsing op partnerwebsite
Vacaturecheck en plaatsingservice
Extra exposure op de homepage
Opvallend kader in zoekresultaten
Prominente positie in zoeklijst
Uitgebreid interview (locatie of telefonisch)
Doelgroeponderzoek n.a.v interview
Opstellen/ Redigeren vacaturetekst
4 weken specifiek bereik in Facebook (advertising)
2 weken specifiek bereik in Google (advertising)
Plaats nu!

Robert | Adviseur Recruitment Marketing

We hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Alleen zo kunnen we exact achterhalen wat je nodig hebt en welke doelgroepen we moeten bereiken voor optimale resultaten.

Robert is het eerste aanspreekpunt voor alle zaken omtrent vacature- en recruitment marketing. Zijn gegevens: 06 21 86 11 53 of rbuning@signummarketing.nl

Sasja | Online Marketeer

Sasja heeft ruime ervaring met online marketing. Voor Werkenindechemie.nl is zij verantwoordelijk voor alles wat te maken met het vindbaar maken van jouw vacature.

Haar ruime ervaring met SEO, SEA, Social Media en Data-analyses maken haar een aanwinst voor ons team!

Kees Jan | Adviseur Online en Recruitment Marketing

Met zijn ruime online marketing ervaring weet Kees Jan precies het beste advies te geven op zowel online marketing als recruitment marketing vlak. Kees Jan streeft ernaar om samen het beste uit marketingcampagnes te halen. Optimaal rendement moet het streven zijn!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Werkenindechemie.nl?

Heb je één of meerdere vacatures die je graag vervuld zou willen zien? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van recruitment marketing in combinatie met Werkenindechemie.nl? Neem contact op!